Και δεύτερος γάλλος νεκρός από ισλαμιστές Σομαλούς

Ο τραυματισμένος Γάλλος στρατιώτης που συμμετείχε στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Γάλλου ομήρου στη Σομαλία και κρατείτο και αυτός όμηρος από τους αντάρτες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αλ Σεμπάμπ.

"Ο Γάλλος στρατιώτης που συμμετείχε στην γαλλική εισβολή στη Σομαλία υπέκυψε στα τραύματά του", ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μουσάμπ και είπε ότι αργότερα θα παρουσιάσει το πτώμα του μαζί με την σωρό του πρώτου Γάλλου στρατιώτη που σκοτώθηκε στις χθεσινές μάχες. 

Οι Σεμπάμπ ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο Twitter αυτή την φωτογραφία, που υποστηρίζουν ότι είανι η σωρός του δεύτερου Γαλλου στρατιώτη.

Τα ξημερώματα του του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στη Σομαλία γαλλική στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση Γάλλου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών που κρατείτο όμηρος από τους ισλαμιστές αντάρτες από τον Ιούλιο του 2009 .

Η επιχείρηση απέτυχε καθώς οι αντάρτες αντέδρασαν εγκαίρως. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τους , ο όμηρος είναι ακόμα ζωντανός στα χέρια τους και δεν έχουν αποφασίσει για την τύχη του. Εχθές όμως, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουα Ολάντ ανακοίνωσε ότι ο όμηρος με το ψευδώνυμο Ντενίς Αλέξ σκοτώθηκε στις μάχες μαζί με δύο Γάλλους στρατιώτες και 17 Σεμπάμπ.