Χαροπαλεύει 16χρονη Ινδή μετά από βιασμό

 Μια 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε σήμερα η ινδική αστυνομία. Το 16χρονο κορίτσι, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένεια της 16χρονης δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι βιάστηκε ομαδικά από τρεις άνδρες

ο βιασμός έγινε πριν από πέντε ημέρες και τότε το κορίτσι είχε καταθέσει στην αστυνομία το γεγονός, παρά τις απειλές που δέχθηκε από τον γείτονα της να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον.

Παρόλα αυτά, η 16χρονη κοπέλα δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και , αφού περιέχυσε τον εαυτό της με κηροζίνη, αυτοπυρπολήθηκε, με αποτέλεσμα τώρα να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί, προκάλεσε πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην Ινδία και την αξίωση να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών.

Στην Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις αρχές.