Εκατόμβη θυμάτων στο Πακιστάν

Συνεχόμενες βομβιστικές επίθεσεις στο κέντρο της πόλη Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, σκόρπισαν τον τρόμο και κόστισαν την ζώή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους .

Στην πρώτη επίθεση, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και 27 τραυματίστηκαν καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις κύριες οδικές διασταυρώσεις της πόλης. Ο στόχος της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα σαφής, αλλά εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα απεικόνιζαν ένα όχημα της συνοριοφρουράς το οποίο βρισκόταν σε σημείο ελέγχου στην διασταύρωση και είχε υποστεί ζημιές.

Λίγες ώρες αργότερα, άλλες δύο συνεχόμενες εκρήξεις σκότωσαν 81 ανθρώπους ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

 Η πρώτη έκρηξη, σε μια αίθουσα μπιλιάρδου, φαίνεται να ήταν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε, πρόσθεσαν, και πέντε αστυνομικοί και ένας κάμεραμαν είναι μεταξύ των νεκρών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά στην επαρχία Μπαλουτσιστάν δρουν ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες Ταλιμπάν, ενώ στην Κουέτα σημειώνονται συχνά επιθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα.

 Σε άλλο περιστατικό βίας, περισσότεροι από 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση στη Μινκόρα. Η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε την στιγμή που δεκάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το κήρυγμα ενός θρησκευτικός ηγέτη. "Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς μερικοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ έρχονται συνεχώς ασθενοφόρα", δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου της πόλης.