Με διαδήλωση απειλεί η αντιπολίτευση αν δεν ορκιστεί ο Τσάβες

Σε διαδήλωση καλεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα εάν ο Τσάβες δεν ορκιστεί στις 10 Ιανουαρίου. Ενώ απαιτεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου να αναλάβει καθήκονται αν ο Ούγκο Τσάβες δεν είναι σε θέση να ορκιστεί.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εκτιμά πως ο Τσάβες που νοσηλεύεται στην Κούβα εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, θα μπορούσε να ορκιστεί πρόεδρος για τρίτη θητεία, μόλις του το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και σημαντικός σύμμαχος του Τσάβες, Ντιοσδάδο Καμπέλο, ανακοίνωσε πως “δεν είναι υποχρεωτικό να ορκιστεί ο πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου”.

"Ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κατά της παραβίασης του Συντάγματος", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globovision ο Χούλιο Μπόρχες, βουλευτής του κόμματος Primero Justicia, του κυριότερου αντιπάλου του Τσάβες, Ενρίκε Καπρίλες.

"Υπάρχει ένας σαφέστατος όρος στο Σύνταγμα: όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν μπορεί να παρίσταται (ενώπιον των βουλευτών για να ορκιστεί) πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ένα άλλο εκλεγμένο πρόσωπο, δηλαδή ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης", τόνισε ο ίδιος.