Καταστροφικές πλημμύρες στο Ρίο

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί πέντε πόλεις της περιφέρειας του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν πληγεί από σφοδρότατες βροχοπτώσεις.

 Αρκετές περιοχές τόσο στην πόλη του Ρίο όσο και στις γειτονικές κομωπόλεις βρέθηκαν κάτω από το νερό, πλημμύρισαν υπόγεια , έγιναν κατολισθήσεις που έθαψαν δρόμους και σπίτια, οι συγκοινωνίες και το ρεύμα διεκόπησαν και τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους .

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας, Πάολο Χιράνο, η κυβέρνηση τώρα ανησυχεί για τις ασθένειες που προκύπτουν μετά τις πλημμύρες. “Οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές ήδη εμβολιάστηκαν κατά της ηπατίτιδας και του τετάνου. Κινητοποιηθήκαμε γρήγορα γιατί υπάρχουν ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση, που μεταδίδονται από ούρα αρουραίου” είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της υγείας.

Οι Αρχές δε μπορούν ακόμα να πουν με βεβαιότητα πότε θα επιστρέψει η πόλη στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι βροχοπτώσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επόμενες ημέρες.