Ο Αμερικανός πρέσβης ίσως δεν σκοτώθηκε από μουσουλμάνους

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, μετά την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, δείχνει Λίβυους να προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια σε έναν άνδρα ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Κρις Στίβενς, που έχασε τη ζωή του στην επίθεση αυτή.

"Υπάρχει κανένας γιατρός; Κάποιος που να ξέρει από ιατρική", φώναξε ένας από τους νεαρούς που είχαν μαζευτεί γύρω από το σώμα του ανθρώπου αυτού, ενώ ένας άλλος έβαλε το χέρι του στο λαιμό του θύματος για να δει αν αναπνέει ακόμα, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και του οποίου το Γαλλικό Πρακτορείο εξασφάλισε ένα αντίγραφο.

Σε μια άλλη σκηνή, φαίνονται οι διαδηλωτές που έβγαζαν ένα σώμα από παράθυρο ενός καμμένου κτιρίου και το τοποθετούσαν στο έδαφος. Ένας από αυτούς λέει "είναι νεκρός", ενώ άλλοι φώναζαν "είναι ζωντανός, είναι ζωντανός. Βγάλτε τον έξω".

Τα άτομα αυτά εξέφρασαν τότε τη χαρά τους φωνάζοντας, ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος". Τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής στη Λιβύη, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.