Τεράστια επιχείρηση απελυθέρωσης 5.000 ομήρων της Μπόκο Χαράμ

«Οι όμηροι οι οποίοι απελευθερώθηκαν ήσαν κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι»

Άνδρες της δύναμης που έχουν συγκροτήσει κράτη της Δυτικής Αφρικής απελευθέρωσαν 5.000 αιχμαλώτους από ένα στρατόπεδο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης η οποία διήρκεσε μία εβδομάδα και είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η βάση αυτή, σε μια ορεινή περιοχή κατά μήκος των συνόρων Νιγηρίας-Καμερούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Καμερούν.

«Οι όμηροι οι οποίοι απελευθερώθηκαν ήσαν κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνιών του Καμερούν, Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Συνολικά 291 άμαχοι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που αποδόθηκαν στην Μπόκο Χαράμ μέσα σε δύο χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2017, στην περιοχή Ντίφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νίγηρα, που γειτονεύει με περιοχές της Νιγηρίας όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ στη Νιαμέι.

Εξάλλου δεκαοκτώ άνθρωποι απήχθησαν και τρεις αγνοούνται έπειτα από εφόδους μελών της οργάνωσης, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...