Δεκάδες νεκροί στη Βαγδάτη, στην χειρότερη επίθεση της χρονιάς

Ανατινάχθηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά μέσα στο πλήθος - Τουλάχιστον 50 νεκροί

Η ανατίναξη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε συνοικία της νότιας Βαγδάτης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 50, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας του Ιράκ. Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, γεμάτο με αντιπροσωπείες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. , σύμφωνα με έναν γιατρό.

Η επίθεση αυτή, η αιματηρότερη ως τώρα φέτος στη Βαγδάτη, είναι η δεύτερη με στόχο αγορές αυτοκινήτων αυτή την εβδομάδα. Άλλη μια διαπράχθηκε χθες, με τουλάχιστον 4 νεκρούς και 25 τραυματίες. 

Εξάλλου επίσης χθες, βομβιστής καμικάζι οδήγησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε συνοικία όπου ζουν μέλη της κοινότητας των σιιτών, τη Σαντρ Σίτι, και το ανατίναξε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Το ΙΚ έχει κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις ενέργειες αυτού του είδους στο Ιράκ σε αντίποινα για την εκστρατεία των κυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαιτίας της οποίας έχουν απολέσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχαν καταλάβει το 2014.