ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν on air δημοσιογράφους

Η δολοφονία έγιναν ενώ η εκπομπή ήταν στον αέρα και αναμεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου

Δυο δημοσιογράφος, ο ένας εκ των οποίων ήταν και ο διευθυντής του ραδιοφώνου, δολοφονήθηκαν on air, την ώρα που έκαναν εκπομπή που αναμεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου έγινε η δολοφονία, υπάρχουν δυο νεκροί αλλά και ένας τραυματίας από την επίθεση.

Τα θύματα είναι ο Λεονίντας Μαρτίνες, δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 103,5 FM και ο Λουίς Μανουέλ Μεντίνα, ο σχολιαστής του ειδησεογραφικού προγράμματος "Μιλένιο καλιέντε". Η γραμματέας του σταθμού, η Νταγιάνα Γκαρσία, τραυματίστηκε από τα πυρά του ενόπλου.

Η δολοφονική επίθεση αναμεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook. Στο βίντεο φαινόταν ο Μεντίνα να διαβάζει τις ειδήσεις στο μικρόφωνο. Στο βάθος ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε για λίγα δευτερόλεπτα τη δουλειά του. Λίγο πριν διακοπεί η μετάδοση, ο Μεντίνα κοιτάζει ανήσυχος κάποιον που μόλις μπήκε στο στούντιο, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο. Μια γυναίκα φωνάζει "τίρος, τίρος, τίρος" ("πυροβολούν, πυροβολούν") και μετά η εικόνα χάνεται.

Άλλοι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό είπαν ότι ο δράστης σκότωσε πρώτα τον διευθυντή στο γραφείο του, κατόπιν πήγε στο στούντιο για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο και πριν φύγει πυροβόλησε την γραμματέα.