Σχολείο στο Ισραήλ εκπαιδεύει προφήτες

Με απλά καθημερινά ρούχα και κρατώντας ανά χείρας τις πιο μοντέρνες ηλεκτρονικές ταμπλέτες και τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα αυτοί οι φοιτητές που κατά τα λοιπά δεν ξεχωρίζουν σε πολλά από αυτούς που θα βλέπαμε σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο είναι η επίδοξη επόμενη γενιά προφητών.

Φοιτούν σε μια σχολή στο Ισραήλ με το όνομα “Κάιν και Άβελ” και μέσα σε διάστημα στο οποίο παρακολουθούν 40 μαθήματα φιλοδοξούν να αποκτήσουν τις ικανότητες ενός προφήτη.

Το σχολείο που ξεκίνησε μαθήματα μέσα στο Δεκέμβριο έχει δεχθεί αρκετές επικρίσεις, με πολλούς να το κατηγορούν για βλασφημία ή απάτη.

Τα δίδακτρα κοστίζουν περίπου 50 δολάρια και ήδη 12 άτομα, ηλικίας 18-50 ετών, έχουν εγγραφεί στο σχολείο.

Σε θρησκευτικό επίπεδο η εβραϊκή παράδοση αναγνωρίζει δεκάδες προφήτες από τη βιβλική εποχή από τους Αβραάμ και Μωυσή μέχρι άλλους λιγότερο γνωστούς μελλοντολόγους όπως τον Χαμπακούκ.

Η παράδοση λέει πως κανείς δεν μπορεί να γίνει προφήτης μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού της Ιερουσαλήμ το έτος 70 από τους Ρωμαίους και πως η εποχή της προφητείας μπορεί να αναβιώσει με την άφιξη του Μεσσία και την ανακατασκευή του ναού.