Ελπίδες από την εκεχειρία στη Συρία

Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την ουσιαστική διαμεσολάβηση της Τουρκίας και της Ρωσίας, σε γενικές γραμμές τηρείται για τρίτη ημέρα,

Μαχητικά αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν επιδρομές, ενώ ανταλλαγές πυρών μικρής κλίμακας έγιναν σήμερα σε μερικές περιοχές της Συρίας. Ωστόσο, η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την ουσιαστική διαμεσολάβηση της Τουρκίας και της Ρωσίας, σε γενικές γραμμές τηρείται για τρίτη ημέρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα χωριά Καφρ Καρ και Μιντάρ γύρω από την πόλη Μπανάν στα νότια των περιχώρων του Χαλεπίου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας κατά θέσεων των ανταρτών στα ανατολικά της περιοχής Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό, ενώ κατέλαβαν 10 αγροκτήματα σε μικρή απόσταση από την πόλη Ντούμα.

Ωστόσο, στις άλλες περιοχές, η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ οι ανταρτικές ομάδες της αντιπολίτευσης δεν πραγματοποίησαν τη χθεσινή απειλή τους, για συνολική εγκατάλειψη της εκεχειρίας, καλλιεργώντας ελπίδες για τερματισμό της εξάχρονης πολεμικής διαμάχης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...