Ομαδικοί τάφοι με σορούς που είχαν υποστεί βασανιστήρια στο Χαλέπι

Βρέθηκαν και αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με τη Ρωσία

Εγκλήματα τρομοκρατίας και πολέμου στο Χαλέπι αποκαλύπτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Χαλέπι, που έπειτα από 5 και πλέον χρόνια ελέγχουν και πάλι οι καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ. Οι Ρώσοι, σύμμαχοι του Άσαντ ανακοίνωσαν ότι όλα τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, στο ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα. Οι μαχητές της "αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

"Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν", τόνισε, "ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους".

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα ανθρώπων οι οποίοι βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. "Σε πολλούς λείπουν μέλη του σώματος, οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτή είναι προφανώς μόνο η αρχή", συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία "Λευκά Κράνη". "Στο ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανέναν λεγόμενο εθελοντή διασώστη (...) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης", κατέληξε.

Ωστόσο, αυτή παραμένει η μια πλευρά της αλήθειας αφού οι καταγγελίες για φρικαλεότητες στο Χαλέπι αφότου έπεσε και πάλι στα χέρια των καθεστωτικών δυνάμεων, δεν έχουν τέλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...