Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του: Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή;

Απογειώθηκε από το Βόρειο Πόλο για να πετάξει πάνω από όλο τον κόσμο

Και φέτος ο Άγιος Βασίλης απογειώθηκε από το βόρειο πόλο και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο για να φέρει δώρα και το μήνυμα των Χριστουγέννων! Ο Άγιος Βασίλης απογειώθηκε στις 13.00 ώρα Ελλάδας. Σύντομα πήρε ύψος και πέταξε πάνω από πολλές χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας, όπως για παράδειγμα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) είναι επιφορτισμένη με την αεροπορική ασφάλεια των ΗΠΑ και του Καναδά. Η υπηρεσία ακολουθεί κάθε χρόνο όλες τις μετακινήσεις του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.

Σε διάστημα 5 ωρών, είχε ήδη διανείμει 1,57 δισεκατομμύρια δώρα, σύμφωνα με το Norad, που καταμετρά τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η NORAD έφτιαξε έναν ιστότοπο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του Άγιου Βασίλη, σε μία από τις 8 γλώσσες που διατίθενται, όπως επίσης και μια τηλεφωνική γραμμή που αναμένεται να λάβει έως και 140.000 τηλεφωνήματα εντός της ημέρας. Επιπλέον έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το @NoradSanta.

Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 1955.