Άσαντ: Αναθάρρησα, ο Τραμπ μπορεί να είναι ο σύμμαχός μας

"Εάν έχει σκοπό να πολεμήσει την τρομοκρατία όπως δηλώνει"

Σύμμαχος και μάλιστα "φυσικός" του καθεστώτος της Συρίας μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως είπε ο ίδιος ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Σύρος πρόεδρος είπε πως αν οι δηλώσεις του Τραμπ ότι θα πολεμήσει την τρομοκρατία είναι ειλικρινείς, τότε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να γίνει σύμμαχος της Δαμασκού.

"Αν ο Τραμπ, πραγματικά πολεμήσει την τρομοκρατία, τότε μπορεί να είναι ο φυσικός μας σύμμαχος" είπε ο Άσαντ στη διάρκεια της συνέντευξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και τις δηλώσεις μετά την εκλογή του σχετικά με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ωστόσο, ο Άσαντ εμφανίστηκε επιφυλακτικός κατά πόσον ο Τραμπ θα υλοποιήσει πράγματι τις εξαγγελίες του.  

Βέβαιος για την ανακατάληψη της Παλμύρας, μετά το Χαλέπι, ο Σύρος πρόεδρος

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποφασιστική τους επιθετική εκστρατεία εναντίον "τρομοκρατών" και θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας, μετά την κατάληψη του Χαλεπιού, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Δεν θα σταματήσουμε (την επιθετική μας εκστρατεία). Οι εκεχειρίες θα τηρούνται μόνο σε περιοχές όπου οι τρομοκράτες είτε παραδίνουν τον οπλισμό τους, είτε συμφωνούν στην αποχώρηση τους", τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Rossiya-24 και NTV.

Ο Άσαντ επισήμανε ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στην Δαμασκό για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις, αλλά παρέχει κάποιες φορές συμβουλές. Πρόσθεσε πως οι συριακές αρχές θα αποφασίσουν κατόπιν διαβούλευσης με την Ρωσία και το Ιράν για το ποια συριακή πόλη θα απελευθερώσουν έπειτα από την κατάληψη του Χαλεπιού.