Χαλέπι: Οι κάτοικοι καίνε όσα υπάρχοντα δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους

Ετοιμάζονται για την εκκένωση της περιοχής

Οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπίου που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και καίνε κάποια από τα υπάρχοντά τους λίγο πριν εγκαταλείψουν την περιοχή, φοβούμενοι λεηλασίες από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους ιρανούς πολιτοφύλακες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Από αργά χθες το βράδυ που ανακοινώθηκε η συμφωνία για την εκκένωση της περιοχής, οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπίου έβαζαν φωτιά στα προσωπικά τους είδη που δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, όπως φωτογραφίες, βιβλία, ρούχα, ακόμη κι ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Η εκεχειρία και η συμφωνία εκκένωσης της περιοχής, η οποία συνήφθη μεταξύ της Ρωσίας--του ισχυρότερου συμμάχου του σύρου προέδρου--και της Τουρκίας, τερμάτισε τις πολυετείς ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή και χάρισε στον Άσαντ τη μεγαλύτερη νίκη του έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου και πλέον.

Η εκκένωση της περιοχής αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα τα ξημερώματα αλλά καθυστέρησε για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.