Απεγνωσμένη επιστολή εργαζομένου μέσα σε παιχνίδι

Μια κραυγή απόγνωσης... made in China. Mια επιστολή με την οποία ένας Κινέζος εργάτης φέρεται να καταγγέλλει τις απάνθρωπες εργασιακές οι οποίες επικρατούν στη χώρα του βρέθηκε στη συσκευασία ενός παιχνιδιού που αναγράφει ως χώρα κατασκευής την Κίνα.

Την επιστολή βρήκε σύμφωνα με τις πληροφορίες μια Αμερικανίδα σε ένα παιχνίδι του γιου της.

Η επιστολή, με ανώνυμο παραλήπτη, ξεκινά με την παράκληση, όποιος το βρει, να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο άγνωστος εργαζόμενος περιγράφει απάνθρωπες συνθήκες, με 15 ώρες καθημερινής εργασίας χωρίς αργία το Σάββατο ή την Κυριακή ή διακοπή λόγω εορτών με ελάχιστη αμοιβή.

“Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα”, αναφέρει η επιστολή.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ωστόσο, το γεγονός ότι η επιστολή είναι γραμμένη στα αγγλικά αλλά και το ότι δεν μπορεί να βρεθεί ο αποστολέας της θέτουν εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της. Σχετικά με το θέμα. Η διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε ότι η προέλευση και η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. “Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας” αναφέρει.