Θέτουν όρους για εκεχειρία οι Ταλιμπάν

Τους όρους τους για μία εκεχειρία με τον στρατό έθεσαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν , σύμφωνα με ανακοίνωση τους στην πακιστανική εφημερίδα The News.

Οι πακιστανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες ζητούν από την Καμπούλ να σταματήσει να επιτίθεται στους Aφγανούς Ταλιμπάν και να επιβάλει ολοκληρωτικά τον ισλαμικό νόμο της Σαρίας σε όλη την χώρα. , ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές κατηγορούν ακόμα τον πακιστανικό στρατό ότι ενεργεί ως "μισθοφόρος" της Αμερικής και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων που, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, υπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα.

Από την πλευρά της, η πακιστανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τους όρους των Ταλιμπάν παράλογους και χαρακτήρισε δήλωσε ότι πρόκειται για μια συμμορία εγκληματιών, οι οποίοι "δεν είναι ανοικτοί στις συνομιλίες".

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν είναι μια χωριστή οργάνωση, σύμμαχος των αφγανών Ταλιμπάν. Γνωστοί ως Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (ΤΤΡ) πραγματοποιούν αιματηρές επιθέσεις κατά του πακιστανικού στρατού και πολιτών.