Ινδοί εργάτες έκαψαν τα αφεντικά τους

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες σε φυτεία τσαγιού στην Ινδία εκδικήθηκαν με τον πιο φριχτό τρόπο τους εργοδότες τους, όταν αυτοί τους ζήτησαν να φύγουν από τις καλύβες όπου έμεναν στην φυτεία.

Περίπου 700 εργάτες της φυτείας στην επαρχία Ασάμ, συγκεντρώθηκαν γύρω από το σπίτι του αφεντικού τους και πυρπόλησαν την κατοικία του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και η σύζυγός του, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί.

Οι ινδικές αρχές συνέλαβαν τρεις εργάτες σε σχέση με το περιστατικό αλλά δήλωσαν ότι ο άτυχος ιδιοκτήτης αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα με το εργατικό προσωπικό που απασχολούσε στις φυτείες του.

Πριν από δύο χρόνια, θυμωμένοι εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιο του τσαγιού που κατείχε ο ο Mridul Kumar Bhattacharyya κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Γκαουχάτι, και επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Τα τελευταία χρόνια, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών στις φυτείες τσαγιού, έχουν οδηγήσει στην αύξηση τέτοιων περιστατικών επιθέσεων των εργατών προς τα αφεντικά τους.