Ψάχνει λύση για τη Συρία η Ρωσία

Στην εξεύρεση λύσης που θα τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στους 21 μήνες που διαρκεί, "στρατεύεται" η Ρωσία.

Στη Μόσχα μεταφέρεται το επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών, καθώς εκεί μετέβησαν και μεταβαίνουν, αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαισάλ Μοκτάντ, και μετέπειτα ο ειδικός απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας για τη Συρία, Λακχντάρ Μπραχίμι.

Ο κ. Μπραχίμι αναμένεται στη Μόσχα το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο οποίος έχει χρεωθεί την υπόθεση Συρία για λογαριασμό του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαισάλ Μοκντάντ μετέβη στη Μόσχα από τη Βηρυτό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια πηγή στο αεροδρόμιο της λιβανικής πρωτεύουσας.

Το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS ανέφερε από την πλευρά του, για μια περιοδεία την Πέμπτη "αντιπροσωπείας της συριακής κυβέρνησης" στη Μόσχα, η οποία έως τώρα ήταν ο στενότερος σύμμαχος του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Άσαντ.