Εργάτες πέθαναν την ώρα που κοιμόντουσαν μέσα σε εργοστάσιο

Ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων, στα περίχωρα του Νέου Δελχί

Τουλάχιστον 13 εργάτες πέθαναν την ώρα που κοιμόντουσαν, μέσα σε εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων, στα περίχωρα του Νέου Δελχί, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι εργάτες έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση εκτιμά, με βάση τα πρώτα ευρήματα, ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. "Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ίσως συνδέεται με κάποιο βραχυκύκλωμα, όμως ακόμα το ερευνάμε", είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γκαζίαμπαντ, Ντίπακ Κούμαρ.

"Όλοι συνεργαστήκαμε για να σώσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Κάτοικοι της περιοχής, αστυνομικοί, πυροσβέστες, τραυματιοφορείς".

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το αν το εργοστάσιο λειτουργούσε νόμιμα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος έξω από το καμμένο, τριώροφο κτίριο που βρίσκεται σε ένα στενό σοκάκι, γεμάτο με παρόμοια κτίσματα, στη γειτονιά Σαχιμπαμπάντ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα από το ισόγειο, όπου βρισκόταν το ραφείο και επεκτάθηκε στους δύο επάνω ορόφους όπου κοιμόντουσαν οι εργάτες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν 16 εργάτες, πολλοί από τους οποίους όμως υπέστησαν εγκαύματα.