Νέο λουτρό αίματος με θύματα παιδιά

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη Συρία κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών. Το καθεστώς έπληξε χωριό της βόρειας επαρχίας Ράκκα, συνεχίζοντας την αιματοχυσία των τελευταίων ημερών.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν κυρίως άμαχοι- ανάμεσα τους και περισσότερα από οκτώ μικρά παιδιά. Βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δείχνει σειρές από τα αιματοβαμμένα φορεία και πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες ενώ ακούγονται τα κλάματα ενός μικρού παιδιού και ο θρήνος των συγγενών.

Στη Ράκκα υπάρχει μία κλιμάκωση των συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες, καθώς οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους σε αυτήν την επαρχία, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα θύματα του βομβαρδισμού είναι όλα χωρικοί.

Συνολικά, από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από 21 μήνες , περισσότεροι από 45.000 έχουν χάσει τη ζωή τους από του οποίους οι 31.544 είναι άμαχοι πολίτες .