Νέες δολοφονίες Χριστιανών στη Νιγηρία

Νέα επίθεση θρησκευτικής βίας έγινε στην Νιγηρία, στη βόρεια επαρχία Γιόμπε, κατά την διάρκεια της βραδινής χριστουγεννιάτικης λειτουργίας σε χριστιανική εκκλησία.

Ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία στην πόλη Πέρι Ποτσίκουμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Γιόμπε, και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών , σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι Χριστιανούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού και τοπικών αξιωματούχων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι άνδρες πυρπόλησαν την εκκλησία και αποχώρησαν πυροβολώντας αδιακρίτως το εκκλησίασμα. Πολλοί από του πιστούς μεταφέρθηκαν τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία.

Αν και καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για το νέο αυτό μακελειό, πληροφορίες κανουν λόγο για τους αντάρτες της ισλαμιστικής εξτρεμιστικούς Boko Haram, η οποία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και υπεύθυνη για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων σε εκκλησίες από το 2010.

Μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η οργάνωση σε όλη τη χώρα τα Χριστούγεννα 2011, άφησε περίπου 40 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η Boko Haram εχει σκοτώσει εκατοντάδες στην εκστρατεία της για να επιβάλει το νόμο της Σαρία στην Νιγηρία.