Ασθενής… αερίστηκε στο χειρουργείο και προκλήθηκε φωτιά!

Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό αν και η νεαρή γυναίκα έπαθε εγκαύματα σε όλο της το σώμα!

Είναι από τις ειδήσεις που θα μπορούσαν να είμαι μια καθωσπρέπει hoax! Κι όμως όχι! Είναι πέρα για πέρα πραγματική και συνέβη σε νοσοκομείο του Τόκιο (Tokyo Medical University Hospital) εκεί όπου κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης η ασθενής... αερίστηκε με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά που προκλήθηκε! Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ιαπωνίας Asahi Shimbun, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Απρίλιο και μια σειρά από ειδικοί κλήθηκαν για να εξετάσουν τι πραγματικά συνέβη και προκλήθηκε αυτό το απίθανο ατύχημα. 

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνεται ότι στην αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Οκτωβρίου αναφέρεται ότι η ασθενής, μια γυναίκα στα 30, κατά τη διάρκεια επέμβασης με λέιζερ στον τράχηλο της μήτρας, αερίστηκε γεγονός που προκάλεσε ανάφλεξη στο λέιζερ και από τη φωτιά που προκλήθηκε να υποστεί εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της.

Οι ειδικοί του νοσοκομείου, που ερευνούν την υπόθεση, εξήγησαν ότι δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της επέμβασης και πως η διαδικασία-μέχρι τη μοιραία στιγμή-, κυλούσε φυσιολογικά. Σημειώνεται ότι είναι σύνηθες για τους ασθενείς να "χαλαρώνουν" όταν βρίσκονται σε αναισθησία καθώς οι μυς του σώματος χαλαρώνουν.