Έξι νεκροί στην Υεμένη από επιθέσεις μη επανδρωμένων σκαφών

Έξι άνθρωποι που φέρονται να ανήκουν στη Αλ Κάιντα, περιλαμβανομένου ενός Ιορδανού, σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, πιθανώς αμερικανικών, στην Υεμένη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην Αλ Μανασέχ, στην επαρχία Μπάιντα, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, όπου ένα αεροσκάφος “έπληξε ένα όχημα, σκοτώνοντας έναν Υεμενίτη κι έναν Ιορδανό, μέλη της Αλ Κάιντα”, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τρεις ακόμα φερόμενοι ως μαχητές της Αλ Κάιντα που βρίσκονταν μέσα στο όχημα φέρονται να έχουν τραυματιστεί σε αυτήν την επίθεση.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο Υεμενίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν ο Αμπντάλα Χουσέιν αλ Ουάελι, ένα μέλος της Αλ Κάιντα που αναζητούσαν οι αρχές μετά την απόδρασή του από μια φυλακή στη Σαναά πριν από δύο χρόνια.

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι που φέρονται να ήταν μέλη της Αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμα τραυματίστηκε από τρεις πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με στόχο τρεις μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν στην πόλη Σεχρ, στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν “από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο” αεροσκάφος και η επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.