Ανακρίνεται ο Τούρκι αλ Χαμάντ για τα tweets του

Συνελήφθη ο προοδευτικός Σαουδάραβας συγγραφέας Τούρκι αλ Χάμαντ και ανακρίνεται για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που ανάρτησε στο Twitter και θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας al-Jazirah, ο αλ Χάμαντ είχε αναρτήσει σειρά από μηνύματα, τα οποία ορισμένοι θεώρησαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.

Ένα από αυτά ήταν το παρακάτω: "Ο προφήτης μας ήρθε για να ανανεώσει τη θρησκεία του Αβραάμ και τώρα χρειαζόμαστε κάποιον να ανανεώσει τη θρησκεία του Μωάμεθ".

Σε άλλο... τιτίβισμά του υποστήριζε ότι "στον αραβικό κόσμο εμφανίζεται ένας νεοναζισμός που αποκαλείται ισλαμισμός, αλλά η εποχή του ναζισμού έχει σβήσει από καιρό και ο ήλιος θα λάμψει ξανά".

Ο συγγραφέας επέκρινε επίσης τη Σαουδική Αραβία γιατί απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο. "Ο κόσμος ασχολείται με τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν και εμείς ασχολούμαστε με τις γυναίκες οδηγούς... Ντροπή", έγραψε.

Ο αλ Χάμαντ έχει επικριθεί πολλές φορές στη Σαουδική Αραβία λόγω των προοδευτικών απόψεών του. Το 2006 μάλιστα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε δηλώσει ότι ο αλ Χάμαντ είναι ένας από τους Άραβες "ελευθερόφρονες" που πρέπει να εκτελεστούν.