Τραυματίες από τα 6,6 Ρίχτερ στη δυτική Ιαπωνία

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών και μια σειρά μετασεισμών που έπληξαν σήμερα την περιφέρεια Τοτόρι καθώς και άλλες περιοχές στη δυτική Ιαπωνία.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 5,0 βαθμών. Παρά την ισχυρό σεισμό, δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της χώρας Κοΐτσι Χαγκιούντα, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για «σοβαρές ζημίες». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπάρχουν αναφορές μόνο για 12 τραυματίες και ζημιές σε πολλά σπίτια.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 40.000 νοικοκυριών στην επαρχία Τοτόρι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν ότι λόγω του σεισμού ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του τρένου υψηλής ταχύτητας Shinkansen μεταξύ της Οσάκα και της Φουκουόκα.

Δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της δυτικής Ιαπωνίας, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας Χιροσίγκε Σέκο.

Το επίκεντρο του κύριου σεισμού ήταν στο κεντρικό τμήμα της περιφέρειας Τοτόρι, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το εστιακό βάθος να αναθεωρείται στα 11 χιλιομέτρα περίπου από τα 10 χιλιόμετρα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Ο κύριος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.00 τοπική ώρα (08.00 Ελλάδος) στην περιφέρεια του Τοτόρι.

 
Παρακαλούμε περιμένετε ...