Χιλιάδες πιστών στη Βηθλεέμ

Χιλιάδες χριστιανοί από ολόκληρο τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στον τόπο που, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Το μεσημέρι, ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, ο αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, πρόκειται να ξεκινήσει από την Ιερουσαλήμ για την παραδοσιακή πομπή από την πόλη της σταύρωσης του Ιησού προς τη βιβλική γενέτειρά του.

Ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, ένας άραβας χριστιανός από την Ιορδανία, θα εισέλθει πεζή στη Βηθλεέμ πριν χοροστατήσει στη μεσονύκτια λειτουργία στο Ναό της Γέννησης, που ανεγέρθηκε από τον Κωνσταντίνο τον 1ο, τον πρώτο χριστιανό ρωμαίο αυτοκράτορα, και τους Σταυροφόρους στη σπηλιά που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Περίπου 15.000 προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στη Βηθλεέμ και τα ξενοδοχεία είναι πλήρη, δήλωσε η παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μαάγια παρά την πρόσφατη σύγκρουση στη Γάζα, το Νοέμβριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι μένουν στην Ιερουσαλήμ.

Παρόλο που είναι μουσουλμάνος, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σχεδιάζει να μεταβεί στη Βηθλεέμ από το αρχηγείο του στη Ραμάλα το απόγευμα για να παραστεί στη λειτουργία -- ένα προηγούμενο που δημιούργησε ο προκάτοχός του, ο Γιάσερ Αραφάτ.