Σύριοι κατέρριψαν μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ

To Τελ Αβίβ διαψεύδει

Ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ κατέρριψε ο συριακός στρατός κατά τη διάρκεια επιδρομής εναντίον των θέσεων του καθεστωτικού στρατού στη Νότια Συρία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διαψεύδουν την κατάρριψη αναφέροντας ότι ο ισραηλινός στρατός δέχτηκε επίθεση αλλά δεν υπήρξε κατάρριψη.

Πριν από την ανακοίνωση της κατάρριψης από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι έπληξε θέσεις του συριακού στρατού μετά την πτώση βλήματος που προήλθε από το συριακό έδαφος στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν που τελεί υπό ισραηλινό έλεγχο.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει ότι θα θεωρεί τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ ως υπεύθυνες για οποιαδήποτε βολή προέρχεται από το συριακό έδαφος, όποια και αν είναι η προέλευσή της.

Το Ισραήλ αν και έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί εμπλοκή στη συριακή κρίση, βάλλει κατά στόχων του συριακού καθεστώτος, κάθε φορά που τα πυρά ξεπερνούν τα σύνορα με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατέλαβε από την Συρία τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967 και στη συνέχεια το προσάρτησε. Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα.