Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος είπε κάτι βαρύ για τη μάνα του Ομπάμα!

Χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο "που@τ@ν@ς γιο" και «ομοφυλόφιλο πουτ@@@ς γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στην Μανίλα!

Ο αριστερός πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο: έχει χαρακτηριστεί από άξεστος και λαϊκιστής μέχρι δολοφόνος και κατά καιρός έχει προκαλέσει με τον καυστικό λόγο του.

Αυτή τη φορά ίσως το παράκανε καθώς χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «πουτ@ν@ς γιό» και «ομοφυλόφιλο πουτ@@@ς γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στην Μανίλα! 

Λίγο πριν πετάξει για το Λάος για τη σύνοδο της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN) – και όπου  ανεμένετο να έχει άτυπη συνάντηση με τον Μαράκ Ομπάμα την – ο Ντουτέρτε ερωτήθηκε από δημοσιογράφους  πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του Ομπάμα στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά τις χιλιάδες αυθαίτερες εκτελέσεις που γίνονται στη χώρα, στα πλαίσια του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

Τότε ο πρόεδρος έγινε έξαλλος: «Π... γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ. Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα» ήταν η απάντησή του. 

Πλέον, μετά από αυτό το παραλήρημα,  σύμφωνα με τον Guardian, η συνάντηση Ομπάμα - Ντουτέρτε είναι πλέον στον «αέρα». 

Με δεικτικό χιούμορ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον  φιλιππινέζο πρόεδρο «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα». 

Από τον Ιούνιο, οπότε ανέλαβε την εξουσία, ο Ντουτέρτε κήρυξε τον πόλεμο στους εμπόρους ναρκωτικών. Μέχρι τώρα, σχεδόν 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες που έχουν γίνει, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή.