Εντολή θανάτου για τους συντελεστές της ταινίας

Με θρησκευτικό διάταγμα, Αιγύπτιος σαλαφιστής ιμάμης “επικήρυξε” όλους τους συντελεστές της αντι- ισλαμικής ταινίας, καλώντας τους πιστούς να τους εκτελέσουν όπου και αν τους βρουν.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), ο ιμάμης ο Αχμαντ Φουάντ Ασούς εξέδωσε και κοινοποίησε μέσω ισλαμιστικών ιστοσελίδων τη λεγόμενη φετβά (θρησκευτικό διάταγμα με απόλυτη και απεριόριστη ισχύ) κατά της ομάδας παραγωγής, της σκηνοθετικής ομάδας και των ηθοποιών του “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων”.

“Οι μπάσταρδοι που έκαναν αυτήν την ταινία είναι άπιστοι μαχητές. Εκδίδω φετβά και καλώ τους νέους μουσουλμάνους στην Αμερική και την Ευρώπη να την ακολουθήσουν, πράγμα που σημαίνει να σκοτώσουν τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό, του ηθοποιούς και όλους όσοι συνέβαλαν στη ταινία και την προώθησή της”, σύμφωνα με την μετάφραση του κειμένου από τα αραβικά στα αγγλικά. “Λοιπόν βιάσου, βιάσου, ω μουσουλμανική νεολαία της Αμερικής και της Ευρώπης και δώσε σε αυτούς τους ρυπαρούς ένα μάθημα που όλοι οι πίθηκοι και τα γουρούνια στην Αμερική και την Ευρώπη θα καταλάβουν. Ο Αλλάχ ας σάς καθοδηγεί και ας σάς οδηγήσει στην επιτυχία”, καταλήγει ο ιμάμης.

Στο Λος Αντζελες, οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι η οικογένεια του Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, του παραγωγού της ταινίας, μεταφέρθηκε από την αστυνομία στην άγνωστη τοποθεσία, όπου κρύβεται από το Σάββατο οι ίδιος.