Ο Μαδούρο χορηγεί σπίτια σε όλους τους αθλητές που πήγαν στο Ρίο

Επίσης οι αθλητές που βρέθηκαν ανάμεσα στις οκτώ πρώτες θέσεις τιμήθηκαν με το βραβείο «Χοσέ Φέλιξ Ρίμπας»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο την αποστολή των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανάμεσά τους και δύο από τους τρεις που κατέκτησαν τα μετάλλια της χώρας (ένα ασημένιο και δύο χάλκινα).

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι και οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανες για το πνεύμα της ανταγωνιστικότητας, το αγωνιστικό πνεύμα που έχει τη νεολαία μας,» δήλωσε ο Maduro σε απευθείας μετάδοση στο κρατικό ραδιόφωνο και την τηλεόρασή της Βενεζουέλας.

Ο αρχηγός του κράτους απένειμε το μετάλλιο του «Τάγματος Φραντσίσκο ντε Μιράντα» στους αθλητές που κατέκτησαν τα χάλκινα μετάλλια, την Στέφανι Ερνάντες στην ποδηλασία BMX, και τον μπόξερ Γιοέλ Φινόλ, ενώ η Γιουλιμάρ Ρόχας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, δεν ήταν παρούσα , λόγω αθλητικών υποχρεώσεων.

Επίσης οι αθλητές που βρέθηκαν ανάμεσα στις οκτώ πρώτες θέσεις τιμήθηκαν με το βραβείο «Χοσέ Φέλιξ Ρίμπας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογράμμισε τις προσπάθειες των αθλητών για να διακριθούν και είπε πως πρέπει να είναι δέσμευση «να διατηρήσουν αυτό το υψηλό επίπεδο και να το αυξήσουν στο μέγιστο μέχρι στο Τόκιο. Ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της τελετής, ανακοίνωσε το επενδυτικό σχέδιο για τον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο, που θα ολοκληρωθεί με τους Αγώνες του Τόκιο το 2020 και μία αύξηση κατά 50% των υποτροφιών για τους αθλητές.

Επίσης, ανακοίνωσε την χορήγηση σπιτιών και στους 87 αθλητές που συμμετείχαν στο Ρίο, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος στέγασης «Misión Vivienda» που προωθεί η κυβέρνηση. «Θα είναι ένα ερέθισμα και μία σταθερότητα για να συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι,» τόνισε, ενώ υποσχέθηκε την κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών για αθλητές επιπέδου.