Χάος στο Χονγκ Κονγκ από το πέρασμα του Nida

Η ταχύτητα των ανέμων φτάνει στα 100 χλμ, την ώρα, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο σφοδρών βροχοπτώσεων

Ο τυφώνας Nida πέρασε από το Χονγκ Κονγκ σήμερα, διαταράσσοντας τη λειτουργία του διεθνούς οικονομικού κέντρου και προκαλώντας ακυρώσεις πτήσεων ή καθυστερήσεις στις απογειώσεις εκατοντάδων πτήσεων. Η ταχύτητα των ανέμων φτάνει στα 100 χλμ, την ώρα, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο σφοδρών βροχοπτώσεων.

Περισσότερες από 150 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς η κατάσταση ανάγκης στα αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρι τοπική ώρα.

 Χιλιάδες επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ περισσότερες από 325 πτήσεις αναμένεται ότι θα προγραμματιστούν για νέες αναχωρήσεις. Τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας λειτουργούν επίσης περιστασιακά κι αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Οι τοπικές αρχές στις επαρχίες Χουνάν, Γκουανγκντόνγκ, Γκουίζου και Γιουνάν, αλλά και στην αυτόνομη περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ, έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του τυφώνα και να εκδίδουν σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους στις περιοχές όπου πλησιάζει ο αναφερόμενος τυφώνας ν' αποθηκεύσουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, για χρονικό διάστημα από μία έως τρεις ημέρες, παράλληλα με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.