Θωρακισμένο το Ρίο για τους Ολυμπιακούς

Τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά που μετέφεραν οπλισμένους στρατιώτες, οι οποίοι έλεγξαν περιοχές, από την Κόπα Καμπάνα μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό

Βραζιλιάνοι στρατιώτες ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ρίο το Σάββατο και τσέκαραν κάθε σημείο στην πόλη, που χρήζει αυξημένης ασφάλειας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά που μετέφεραν οπλισμένους στρατιώτες, οι οποίοι έλεγξαν περιοχές, από την Κόπα Καμπάνα μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό και την ανακαινισμένη περιοχή του λιμανιού, με τους τουρίστες που βρέθηκαν εκεί να τραβούν έκπληκτοι φωτογραφίες.

Η μονοήμερη αυτή «επίδειξη δύναμης» ήταν έντονη και ο Συνταγματάρχης στρατού της Βραζιλίας, Μάριο Μελντίνα δήλωσε ότι «αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να περιπολούμε και να ελέγχουμε τις περιοχές, οι οποίες χρήζουν αυξημένης ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε ισχύ από τις 24 Ιουλίου και θα σταματήσουν με το πέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων (07-18/09), όπου θα χρησιμοποιηθούν περίπου 85.000 στρατιώτες και αστυνομικοί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα των αγώνων.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Ρίο διαρκώς αυξάνεται κι αυτό έρχεται σε συνάρτηση με άλλα προβλήματα που πλήττουν την οικοδέσποινα πόλη της μεγάλης διοργάνωσης του καλοκαιριού, όπως ο ιός Ζίκα, η ρύπανση των υδάτων και οι αργές πωλήσεις των εισιτηρίων.

Επίσης, εκφράζονται ανησυχίες όσον αφορά την καταπολέμηση της βίας στην πόλη και την προφύλαξη των τουριστών από τους κινδύνους, καθώς τα σώματα ασφαλείας έχουν μείνει απλήρωτα, κι έχουν σημειωθεί περιστατικά, όπου αστυνομικοί υποδέχονται τον κόσμο στο αεροδρόμιο κρατώντας πανό που γράφουν «Καλώς ήρθατε στην κόλαση».

Πηγή: sport-fm.gr