Ισλαμικό Κράτος: Πώς να σκοτώσετε έναν άπιστο

Οδηγίες και τρόποι δολοφονίας από τον "Υπουργό Επιθέσεων" της οργάνωσης προς τους μαχητές

Δολοφονώντας ένας Γάλλο αστυνομικό και την γυναίκα του, ο Λαροσί Αμπάλα, 25χρονος νεαρός καταδικασμένος ήδη για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα, ακολούθησε κατά λέξη τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους, που έχει θέσει τις δυνάμεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην πρώτη θέση του καταλόγου των στόχων του.

Επίσημος εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι από τη Συρία - γνωστός στους τζιχαντιστικούς κύκλους ως «σεΐχης Αντνάνι» και Υπουργός Επιθέσεων της οργάνωσης - καλεί αδιάκοπα τους υποστηρικτές της οργάνωσης να περάσουν στην πράξη σκοτώνοντας αστυνομικούς και στρατιωτικούς στις χώρες τους που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

Σε ηχητικό μήνυμα που είχε απευθύνει τον Σεπτέμβριο του 2014 ο αλ-Αντνάνι μέσω του δικτύου Al Furcan του Ισλαμικού Κράτους ενθάρρυνε τους «στρατιώτες του Χαλιφάτου» να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε είδος όπλου.

«Εάν μπορείτε ανατινάξτε μία βόμβα ή ρίξτε μια σφαίρα. Κανονίστε να βρεθείτε μόνοι με έναν γάλλο ή αμερικανό άπιστο και σπάστε του το κεφάλι με μια πέτρα, σκοτώστε τον με μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, ρίξτε τον από έναν βράχο, στραγγαλίστε τον, δηλητηριάστε τον».

«Μην συμβουλευτείτε κανέναν και μην αναζητήσετε κανενός τη φάτουα. Το αν ο άπιστος είναι ένστολος ή πολίτης δεν έχει σημασία. Η ετυμηγορία είναι η ίδια: είναι και οι δύο εχθροί. Είναι επιτρεπτό να χυθεί το αίμα τους».

Το ηχητικό μήνυμα του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι έχει κυκλοφορήσει έκτοτε σε χιλιάδες ιστοσελίδες.