Αιματηρή επίθεση ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ

Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ, σε χώρο με πολυσύχναστες καφετέριες και εστιατόρια, κοντά σε ένα κτίριο των ένοπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, οι δράστες είναι Παλαιστίνιοι, από έναν οικισμό κοντά στη Χεβρώνα, και συνελήφθησαν, ενώ ο ένας από τους δύο έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει ότι οι δράστες παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, όταν ξαφνικά έβγαλαν αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, πυροβολώντας έναν άνδρα εξ επαφής, καθώς οι θαμώνες του εστιατορίου έτρεχαν πανικόβλητοι για να σωθούν.

“Ήμουν με την οικογένειά μου, τρώγαμε πίτσα. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι συνέβαινε, και όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Καταφέραμε να διαφύγουμε σε ένα κελάρι”, δήλωσε μία γυναίκα στο Κανάλι 10 του Ισραήλ.

Σε μία αντίστοιχη επίθεση πριν από πέντε μήνες, ένας Αραβοϊσραηλινός είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους σε εμπορικό δρόμο του Τελ Αβίβ, καθώς και τον οδηγό του ταξί με το οποίο είχε διαφύγει από το σημείο. Ο δράστης σκοτώθηκε μετά από μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο κρησφύγετό του, σε χωριό του βόρειου Ισραήλ.