Αιγυπτιακές Αρχές: Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη στη Μεσόγειο

Σύγχυση για το αν εστάλη σήμα κινδύνου πριν την εξαφάνιση από τα ραντάρ – Ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια

Το μοιραίο αεροπλάνο EgyptAir πριν από την πτήση Παρίσι - Κάιρο στην πίστα του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Παρίσι

Το αεροσκάφος της Egyptair που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 02:45 ώρα Καΐρου (03:45 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν μέσα στο FIR της Αιγύπτου, μεταξύ Καρπάθου και Αλεξάνδρειας, συνετρίβη στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αιγυπτιακές αρχές, αποκλείοντας έτσι το σενάριο της επίθεσης και της διάλυσης του A320 στον αέρα. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρόεδρος. "Οι πληροφορίες που μπορέσαμε να συλλέξουμε δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και χάθηκε", δήλωσε ο Ολάντ επιβεβαιώνοντας ότι 66 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους 15 Γάλλοι.

Ο Αυγύπτιος υπουργός μεταφορών παραδέχτηκε ότι υπάρχει σύγχυση για το αν εστάλη σήμα κινδύνου πριν την εξαφάνιση από τα ραντάρ και τόνισε ότι "θα ήταν πρόωρο να αποκλειστεί οποιεσδήποτε υπόθεση σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος".

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.

Ερευνώνται τα δύο βασικά σενάρια, μηχανικής βλάβης ή βόμβας στο αεροπλάνο, ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.  Τη διενέργεια έρευνας για την εξαφάνιση του αεροσκάφους ανακοίνωσε ότι αρχίζει και η γαλλική δικαιοσύνη. 

"Μια βόμβα μέσα στο αεροπλάνο, κάποιος να έβαλε αυτή τη βόμβα στο Ρουασί ή στο Κάιρο, είναι πάντα πιθανό" σύμφωνα με τον αεροναυτικό εμπειρογνώμονα Ζεράρ Φελτζέ, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο "να στεγανοποιηθεί 100% ένα αεροδρόμιο, ακόμη και το Ρουασί. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τo Airbus - όσο βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο - έπεσε από τα 37.000 στα 9.000 πόδια απότομα και μετά από στροφές. 

"Κανένα σενάριο δεν έχει αποκλεισθεί", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ενώ οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Αιγύπτου, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, "συμφώνησαν να συνεργασθούν στενά για να εξιχνιαστούν το συντομότερο δυνατό οι συνθήκες αυτής της εξαφάνισης".