Γιατί στη Βενεζουέλα θα εργάζονται μόνο δυο ημέρες

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εφαρμόζει την εργάσιμη εβδομάδα των δυο ημερών στον δημόσιο τομέα, ως προσωρινό μέτρο για να ξεπεράσει τη σοβαρή ενεργειακή κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, έχει ήδη δώσει στους περίπου 2,8 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους «αργία» την Παρασκευή, με στόχο να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

"Από αύριο, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, οι Τετάρτες, οι Πέμπτες και οι Παρασκευές θα είναι μη εργάσιμες ημέρες για τον δημόσιο τομέα", ανακοίνωσε ο Μαδούρο μέσω της τηλεόρασης. 

Η ξηρασία έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού στο κύριο φράγμα της χώρας και ο υδροηλεκτρικός σταθμός στη Guri βρίσκεται κοντά σε κρίσιμα επίπεδα, γράφει η Telegraph. 

Η λειψυδρία και οι περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν προστεθεί στις κακουχίες της Βενεζουέλας, της χώρας των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχουν ήδη υπομείνει μια βάναυση ύφεση, τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά από το γάλα μέχρι τα φάρμακα, την ραγδαία αύξηση των τιμών και τις μεγάλες ουρές στα καταστήματα.

Ο Μαδούρο, έχει δηλώσει πως η χώρα επλήγη από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς όταν αρχίσει και πάλι να βρέχει.