Τραγωδία στο Ρίο πριν τους Ολυμπιακούς: Κατέρρευσε ποδηλατόδρομος

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Ποδηλάτες έπεσαν στη θάλασσα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βραζιλία όταν ένα μέρος ποδηλατόδρομου που κατασκευάστηκε εν όψει των Ολυμπιακών Αγών του Ρίο κατέρρευσε στη θάλασσα και δικυκλιστές έπεσαν στο νερό.

“Η κατασκευή κατέρρευσε και δύο σοροί ανδρών περισυνελέχθησαν από τη θάλασσα. Η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη”, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής στο Reuters.

Το υπερυψωμένο κομμάτι του ποδηλατόδρομου, μήκους 50 μέτρων, ήταν μέρος του ποδηλατόδρομου μήκους 3 και πλέον χιλιομέτρων που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, η τραγωδία αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, απ' όπου ξεκίνησε το ταξίδι της ανά τον κόσμο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Εντουάρντο Πάες, που βρισκόταν στη χώρα μας για την αφή της Φλόγας., επιστρέφει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να επιληφθεί της κατάστασης, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, που χαρακτηρίζει “ασυγχώρητη” την κατάρρευση.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Concremat, που συμμετείχε στην κοινοπραξία που κατασκεύασε το έργο,δήλωσε ότι τεχνικό κλιμάκιο ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...