Έκρηξη σε λεωφορείο στα Ιεροσόλυμα

Τουλάχιστον 15 τραυματίες

Στις φλόγες τυλίχτηκε μετά από έκρηξη ένα λεωφορείο στη Χεβρώνα, δυτικά της Ιερουσαλήμ, με τουλάχιστον 15 τραυματίες. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημάρχου Ιεροσολύμων, η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα. «Ήταν μικρή, αλλά σίγουρα επρόκειτο για βόμβα», δήλωσε η Μπρασί Σπρουνγκ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά και δεν έφερε μαζί του έγγραφα ταυτότητας ανακρίνεται καθώς υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να ευθύνεται για την έκρηξη.

Το λεωφορείο φέρεται να ήταν άδειο από επιβάτες όταν εξερράγη. Τα περίπου 15 θύματα, όλοι τραυματίες, θεωρούνται απλοί περαστικοί, που έτυχε να είναι κοντά στο λεωφορείο τη στιγμή της έκρηξης.  

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ αρχικά δήλωσε πως υπήρχαν ενδείξεις πως το περιστατικό ήταν τρομοκρατική επίθεση, αλλά σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της αστυνομίας, η έκρηξη ίσως προκλήθηκε όταν ένα άδειο λεωφορείο έπιασε φωτιά, προκαλώντας ανάφλεξη στο άλλο λεωφορείο, μέσα στο οποίο υπήρχαν επιβάτες.

«Το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίχαελ Ζίνγκερμαν στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, προσθέτοντας πως συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης.