Νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

Tουλάχιστον 6 αστυνομικοί νεκροί, 14 τραυματίες από την έκρηξη κοντά σε σταθμό λεωφορείων

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν - όλοι αστυνομικοί - και ακόμη 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σεβομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι,

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της πόλης, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα βαν της αστυνομίας, το οποίο ήταν και ο στόχος. 

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ακόμα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο». 

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.