Κράτησαν κρυφό το θάνατο του υπουργού πολέμου του ISIS

Αντικρουόμενες ήταν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες που σχετίζονται με το θάνατο ή όχι του υπουργού

Αντικρουόμενες ήταν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες που σχετίζονται με το θάνατο ή όχι του υπουργού πολέμου του Iσλαμικού Κράτους. 

Ο Ομάρ αλ-Σισάνι, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε αμερικανική αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, πέθανε, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους

Προηγούμενες αναφορές που τον ήθελαν νεκρό ήδη στο χτύπημα είχαν αμφισβητηθεί ενδιάμεσα από συριακές οργανώσεις, οι οποίες υποστήριζαν πως ο Σισάνι ήταν ζωντανός αλλά βαριά τραυματισμένος.

Ο Σισάνι, επίσης γνωστός και ως Ομάρ ο Τσετσένος, κατείχε σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο τη θέση "υπουργού πολέμου" στο ΙΚ. Στοχοποιήθηκε κοντά στο χωριό αλ-Σαντάντι στη Συρία, είπαν στο Ρόιτερς αμερικανοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σισάνι τραυματίστηκε βαριά αλλά δεν σκοτώθηκε και είχε μεταφερθεί στη βάση επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα για περίθαλψη, είπε την περασμένη εβδομάδα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.