Κύμα οργής για την αθώωση μαστροπών 13χρονης

Με οργή, φωνές και κλάματα ξεσπούν οι παραβρισκόμενοι έξω από δικαστήριο της Αργεντινής που αθώωσε 13 κατηγορούμενους που φέρονταν να είχαν απαγάγει μια 13χρονη κοπέλα και να την είχαν εξωθήσει στην πορνεία.

Στην προσπάθεια της να βρει την κόρη της, η μητέρα της 13χρονης Μαρίτα, Σουζάνα Τριμάρκο διέσωσε εκατοντάδες γυναίκες από την πορνεία.

Η υπεράσπιση των 13 κατηγορουμένων, 7 ανδρών και 6 γυναικών, επέμενε ότι είναι αθώοι. Ενώ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν υπάρχουν επαρκή τεκμήρια για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος των 13. Περισσότεροι από 130 αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη. Ανάμεσά τους και 12 γυναίκες που διέσωσε η Σουζάνα Τριμάρκο.

Η 13χρονη Μαρίτα εξακολουθεί να αγνοείται.

Η μητέρα της παρέμεινε σιωπηλή καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, χωρίς να κλαίει.

Όταν η κόρη της, Μαρίτα, εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2002, η Τριμάρκο ξεκίνησε μια εκστρατεία για να την βρει.

Εισχώρησε σε δίκτυα σωματεμπορίας, προσποιούμενη ότι την ενδιαφέρει η αγορά γυναικών. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε οδήγησαν σε εφόδους της αστυνομίας που οδήγησαν στη διάσωση δεκάδων γυναικών που υφίσταντο σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η Τριμάρκο ίδρυσε ένα ίδρυμα, το οποίο από το 2007 έχει βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων θυμάτων σωματεμπορίας.

Οι προσπάθειές της οδήγησαν, μάλιστα, στην ψήφιση νόμου στην Αργεντινή, σύμφωνα με τον οποίο η σωματεμπορία αποτελεί έγκλημα.