Σοκαρισμένος ο Καναδάς: Έφηβος σκότωσε τα αδέρφια του, πριν ανοίξει πυρ σε σχολείο

Συνολικά 4 είναι οι νεκροί από το χειρότερο περιστατικό ένοπλης βίας στον Καναδά την τελευταία δεκαετία και η χειρότερη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του Καναδά τα τελευταία 26 χρόνια. 

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της προστατευόμενης κοινότητας αμερινδιάνων στο χωριό Λα Λος, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Σασκάτσουαν. Ο δράστης, ένας μαθητής του λυκείου του χωριού, σκότωσε πρώτα στο σπίτι τα δύο αδέρφια του και στη συνέχει πήγε στο σχολείο του και άνοιξε πυρ

Από τα πυρά του σκοτώθηκε μια δασκάλα- κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ - και άλλη μία γυναίκα, ή μαθήτρια ή μέλος του προσωπικού του σχολείου.

Λίγο αργότερα, ο έφηβος συνελήφθη έξω από το σχολείο του και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε.

Η αστυνομία δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για την ταυτότητα του νεαρού ή το κίνητρό του και διεξάγει έρευνα σε δύο τοποθεσίες, σε μια κατοικία στο Λα Λος και στο σχολείο.

«Αφού πυροβόλησε τα δύο αδέλφια του, επέστρεψε περπατώντας στο σχολείο και πυροβόλησε... μια δασκάλα κι ένα άλλο κορίτσι. Είναι και οι δύο νεκρές. Τέσσερις πέθαναν», είπε ο Τζο Λεμέγκρ,οικογενειακός φίλος που ζει λίγο έξω από το χωριό Λα Λος. «Ξέρω την οικογένεια. Η μητέρα του είχε πάει στη δουλειά της (...) και η γιαγιά του είχε πάει να κάνει κάποια ψώνια. Τότε το έκανε».