Χρυσές δουλειές σε τουρκικό χωριό για το τέλος του κόσμου

Σαν Κιβωτό του Νώε βλέπουν ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία αρκετοί από όσους πιστεύουν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, όπως "προβλέπει" το ημερολόγιο των Μάγια.

Ο λόγος είναι ότι θεωρούν πως το χωριό αυτό που ονομάζεται Σιρίντζε έχει θετική ενέργεια και θα τους προστατεύσει γι΄αυτό και πολλοί συρρέουν σε αυτό ή δίνουν μάχη για να κλείσουν ένα δωμάτιο την “επίμαχη” περίοδο.

Αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα η τουριστική ζήτηση, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην περιοχή που μέχρι τώρα αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για εύπορους Τούρκους και λάτρεις του κρασιού.

“Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιο ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο” δήλωσε ο Ιλκάν Γκουλγκούν, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Σιρίντζε, όπου κατά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 60.000 ανθρώπων.

Ένας άλλος επιχειρηματίας, ο Ερκάν Ονόγλου ενέταξε στην παραγωγή του το “κρασί της αποκάλυψης” που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν στις 21 Δεκεμβρίου ως αναμνηστικό οι τουρίστες.

Ο Σεβάν Νισανιάν, συγγραφέας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο χωριό εκτιμά ότι η ζήτηση δωματίων δεκαπλασιάστηκε και προτείνει στις αρχές να στήσουν σκηνές για όσους αναζητήσουν καταφύγιο όσο πλησιάζει η 21η Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε, στην εφημερίδα "The National" από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, το χωριό ήταν γνωστό “ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια” μεταξύ new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.