Πανικός στη Σιέρα Λεόνε – Νέο κρούσμα Έμπολα

Πανικός έχει προκληθεί στη Σιέρα Λεόνε αφού μόλις σήμερα επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα του ιού. Μόλις χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει τη λήξη της επιδημίας στη Δυτική Αφρική.

Το νεότερο κρούσμα του άκρως μολυσματικού ιού είναι μια νεαρή γυναίκα, 22 ετών, που τελικά πέθανε ενώ είναι πιθανόν να έχει προσβάλλει τουλάχιστον 27 άλλα άτομα που ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Η άτυχη φοιτήτρια, Μαριάτου Ζαλόχ, από την περιοχή Τονκολίλι, ασθένησε στις αρχές της χρονιάς και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου, ενώ ζούσε σε κατοικία όπου διέμεναν ακόμη 22 άνθρωποι. Η κοπέλα είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια σε τοπικό νοσοκομείο αλλά είχε ακολουθήσει θεραπεία ως εξωτερική ασθενής.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε σήμερα το κρούσμα στη Σιέρα Λεόνε, η οποία είχε απαλλαγεί από την επιδημία από τις 7 Νοεμβρίου. Χθες, η ανακοίνωσή του ότι "δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης" της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Λιβερία, όπως και σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αφρικής, είχε γίνει δεκτή με ανακούφιση αλλά επιφυλακτικότητα από τις πληγείσες χώρες και τη διεθνή κοινότητα.