Πρόστιμο 40.000 ευρώ στο χειρότερο εργοδότη του κόσμου

Να πληρώσει πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ένας Aυστραλός επιχειρηματίας, γιατί κακομεταχειριζόταν το προσωπικό της επιχείρησής του.

Ο 61χρονος Κέβιν Άντριους, που διατηρεί κατάστημα με πλυντήρια ρούχων στην πόλη Μιλντούρα, στη Μελβούρνη, μεταξύ 2007 – 2009, όπως γράφει η βρετανική Daily Mail, απειλούσε τους εργαζομένους πως “αν δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά, θα τους ρίξει μέσα σε ένα διάλυμα με οξύ”.

Το “αφεντικό της συμφοράς” ή αλλιώς ο “χειρότερος εργοδότη του κόσμου”, όπως τον αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας αποκαλούσε καθημερινά “σκύλες” τις γυναίκες υπάλληλους του και τις απειλούσε πως “αν δεν είναι καλές στη δουλειά τους, θα φωνάξει τον βιαστή της περιοχής να τις περιμένει έξω από το μαγαζί”!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων του, ο 61χρονος τους έριχνε επίσης πράγματα στο κεφάλι ή το γραφείο την ώρα που δούλευαν, ενώ οι ύβρεις και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη.

“Η συμπεριφορά του Άντριους ήταν απωθητική κι απαράδεκτη, ενώ οι πράξεις του είχαν μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους του”, αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστή Χιου Ράντφορντ.