Νεκρός διοικητής της αλ Κάιντα

Ένας διοικητής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σήμερα από την επίθεση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης που χάνει τη ζωή του τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Από τη νέα επιδρομή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που πραγματοποιήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Μιρανσάχ, την κεντρική πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν, σκοτώθηκε ο Μοχάμαντ Άχμεντ Αλμάνσουρ και τρεις ακόμη άνδρες.

Το αεροσκάφος έριξε πυραύλους εναντίον ενός σπιτιού στο οποίο βρισκόταν ο Αλμάνσουρ με αποτέλεσμα να καταστρέψει δύο δωμάτια και ένα αυτοκίνητο. Στη διάρκεια της επίθεσης οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να πετούν στον ουρανό τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε μια παρόμοια επίθεση την Πέμπτη, επίσης στο Βόρειο Ουαζιριστάν, σκοτώθηκε ο Αμπού Ζάιντ αλ Κουβέιτι, ένας διοικητής της αλ Κάιντα που αντικατέστησε τον Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι τον Ιούνιο, όταν αυτός σκοτώθηκε από μια άλλη επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.