Το Ισραήλ βομβάρδισε τη νύχτα τη Γάζα – Φόβοι για νέα σύρραξη

Αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία, έπειτα από ρουκέτα που ερρίφθη προς το νότιο Ισραήλ. 

Την ίδια ώρα, έξι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε τρεις επιθέσεις που πραγματοποίησαν εναντίον τους Παλαιστίνιοι, ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε, στη Δυτική Όχθη.

Σήμερα,οι ισραηλινοί φρουροί "εξουδετέρωσαν" μια Παλαιστίνια επιτιθέμενη με μαχαίρι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να μιλήσουν κυρίως για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές εντάσεις.

Από την 1η Οκτωβρίου, συνολικά 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την παλαιστινιακή πλευρά -μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός αραβικής καταγωγής- και 10 από την ισραηλινή πλευρά στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ. Μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων αυτών σκοτώθηκε κατά την απόπειρα ή την πραγματοποίηση μιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ισραήλ. 

Στην τελευταία σύρραξη τον Ιούλιο του 2014, το Ισραήλ εξαπέλυσε την "Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή" εναντίον της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, με αφορμή τις επιθέσεις ρουκετών στο έδαφος του Ισραήλ από ενόπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Από τις 26 Αυγούστου 2014 η επίθεση σταμάτησε και κηρύχθηκε νέα εκεχειρία επ' αόριστον- μέχρι χθες τη νύχτα. 

Για τον λόγο αυτό, ο σημερινός κύκλος βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκαλεί το φόβο για μια νέα παλαιστινιακή εξέγερση (Ιντιφάντα).