Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μπαλί

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα παραμένει κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί, λόγω της έκρηξης ενός ηφαιστείου σε γειτονικό νησί, η οποία προκαλεί την ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων προς τον πολύ τουριστικό αυτόν προορισμό της Ινδονησίας,

Το αεροδρόμιο του Μπαλί στην Ντενπασάρ έκλεισε την Τρίτη το βράδυ λόγω της τέφρας που προέρχεται από το ηφαίστειο Ριντζάνι,και θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή - Κατά συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί τουρίστες, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο Μπαλί.

Tο ηφαίστειο Ριντζάνι  είναι ενεργό και βρίσκεται στο γειτονικό νησί Λομπόκ.

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας κι άλλα δύο, μικρότερα σε μέγεθος, αεροδρόμια της περιοχής, το ένα στο Λομπόκ και το άλλο στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν 700 πτήσεις από ή προς το Μπαλί, εκ των οποίων οι 320 διεθνείς, έχουν ματαιωθεί από το βράδυ της Τρίτης ως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Τρικόρα Χάρτζο, έναν αξιωματούχο του αεροδρομίου του δημοφιλούς τουριστικού νησιού της Ινδονησίας.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ακόμη λόγω της παράτασης του κλεισίματος του αεροδρομίου του Μπαλί.

Το Ριντζάνι είναι μόλις ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια του αρχιπελάγους, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί είχε κλείσει και τον Ιούλιο λόγω της τέφρας από άλλο ηφαίστειο της περιοχής, εγκλωβίζοντας και πάλι χιλιάδες τουρίστες στο νησί.