Κάλεσμα Χεζμπολάχ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου χαρακτηρίζει την “Αθωότητα των Μουσουλμάνων” ως την πιο επικίνδυνη προσβολή, χειρότερη και από το περίφημο βιβλίο “Σατανικοί Στίχοι”.

Διαδηλώσεις στους δρόμους του Λιβάνου και διαμαρτυρία κατά της ταινίας “Η αθωότητα των Μουσουλμάνων”, που έχει προκαλέσει κύμα οργής σε όλο σχεδόν τον ισλαμικό κόσμο, καλεί η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το κάλεσμα για κλιμάκωση των αντιδράσεων, που είχαν ως εναρκτήριο λάκτισμα και τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη και άλλων τριών μελών της διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης, έγινε λίγο μετά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος αψηφώντας το αντιδυτικό συναίσθημα, μετέφερε ένα μήνυμα ειρήνευσης στην περιοχή, λίγα χλμ. από τη Συρία.

Σήμερα οι πιστοί του Ισλάμ έχουν προγραμματίσει διαδήλωση σε προάστιο της Βηρυτού, όπου η παρουσία της Χεζμπολάχ είναι έντονη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα χαρακτήρισε την ταινία “την πιο επικίνδυνη προσβολή στο Ισλάμ”, χειρότερη και από το βιβλίο “Σατανικοί Στίχοι” ή τα περιβόητα σκίτσα του Μωάμεθ, πριν από 7 χρόνια.